Familia Anichitei

FAmilia Anichitei Paraschiva şi Ioan s-au căsătorit în urmă cu cinci ani. Ştiau de la început că una din problemele majore la care trebuiau să facă faţă, era lipsa unei locuinţe decente. Acum locuiesc cu chirie, într-o casă a statului, unde ocupă la mansardă o cameră, o bucătărioară şi o baie improvizată. Pe timpul iernii le este foarte greu pentru că singura sursă de căldură pe care o au este o sobă cu lemne, în camera care le este şi dormitor şi sufragerie. Bucătăria şi baia nu au încălzire. Spaţiul în care locuiesc este  mic atât pentru ei cât şi pentru copil, neputând asigura intimitatea necesară familiei.

Ioan, cu lacrimi în ochi, ne povesteşte: “ Atunci când vine sfârşitul de săptămână, este un adevărat calvar pentru noi, trebuie să ne planificăm care este la rând la baie, dat fiind faptul că, în casă mai locuiesc încă 5 persoane iar apa se încălzeşte la un boiler cu lemne. Este aproape imposibil ca toţi cei care locuim în casă să facem o baie absolut necesară, după o săptămână de lucru. Totuşi, pentru a realiza într-un fel sau altul acest lucru, trebuie să ne planificăm dinainte cine va folosi apa din boiler!“

Ioan suferă de o boală de ochi care l-a orbit aproape în totalitate. Şi băiatul cel mic, Bogdan, suferă de afecţiuni mintale fiind elev in clasa a-V-a, la Şcoala Specială din localitate. Din această pricină, toată familia este susţinută de pensia celor doi şi puţinii bani pe care îi trimit alţi doi copii mai mari,care şi-au căutat norocul în străinătate.

Familia Anichitei este ajutată de celelalte familii să efectueze necesarul de ore pe şantierul Door to Home.

Misiunea noastra

Door to Home este o organizatie neguvernamentala, non-profit, care construieste, renoveaza si reabiliteaza locuinte simple, decente si accesibile ca pret, pentru si impreuna cu cei defavorizati, cu ajutorul voluntarilor si al resurselor din comunitate.

Contactați-ne

Door to Home
Str. Bogdan Voda, nr. 12, Cam. 14
Rădăuţi, Suceava, 725400
România

E-mail: info@doortohome.ro
Tel: 0230 - 562751

Conectează-Te

facebook